• Acolo unde straluceste privirea, e de prisos diamantul. (V.Hugo) !

    Sedinta foto model - cu ajutorul blendei si flash extern


    În fotografierea de portret în situaţii de lumina destul de puternica în aer liber poate fi foarte utila folosirea unui reflector/ blenda pe o parte care să vă ajute în asigurarea faptului că fotografia este bine expusa (eu de exemplu folosesc o blenda suficient de mare care sa imi acopere aproape tot subiectul daca doresc sa il pozez eventual si intreg, nu doar portret). Provocarea in realizarea portretelor in aer liber este cum să te asiguri că subiectul tau este bine iluminat. Adesea, veţi obţine o umbra dura în zonele care nu au lumina directă pe ele.

    Aceste umbre creeaza pete moarte în fotografie şi poate provoca de fapt, anumite caracteristici faciale ce pot să se accentueze în moduri nu foarte măgulitoare. Frecvent zona cu probleme este partea inferioara a feței la portretele în aer liber (sub bărbie, nas, etc). Folosind un reflector sau o blenda (e acelasi lucru) ne va ajuta să scăpăm de problemele mai sus menționate, reflectând lumina disponibila în acele zone ale subiectului din fața ta care ar fi in umbra, fără el. De foarte multe ori cel mai bun loc pentru pozitionarea blendei este sub fata subiectului reflectând lumina din spate în acele locuri intunecate ale fetei subiectului. Locul cel mai evident de a incerca un reflector este în afara, dar nu trebuie sa le inlaturati nici in fotografia de interior. Mie mi se pare că blendele folosite in interior sunt deosebit de utile în acele fotografii lângă ferestre (ziua) în cazul în care există o lumina naturala, dar nu destul de multa pentru a trage fără bliţ. Utilizați blenda în aceste situaţii şi veţi găsi de multe ori ca un blitz nu este suficient nici la puterea totală (poate chiar deloc).
    Blenda în general, vine în două culori, argintiu şi auriu. Fiecare emite o lumina diferita, cele de argint au o reflecţie luminoasa şi alba, iar cele aurii dau o lumină mai calda si mai subtilă. Pentru a utiliza o blenda, de obicei, veţi dori să o țineți destul de aproape de subiect - fara sa-l fi cuprins in cadrul fotografiei. Plasați subiectul astfel încât acesta să nu se uite direct la soare (îmi place lumina din spate sau lateral), iar apoi poziţia blendei, astfel încât strălucirea sa reflecte de jos până a lumina fața subiectului. Încercați sa cautați o lumina buna, fără umbre, aşa că depinde foarte mult de poziţionarea corecta a reflectorului, căutati cea mai buna pozitie până când veţi realiza acest lucru (un asistent poate fi la îndemână cu acest lucru - deşi, dacă shot-ul este mai de portret/ cropuit s-ar putea chiar ca subiectul sa fie în stare să ajute cu reflectorul poziţionat în poalele sale).
    Sper sa fiu putin de ajutor acelora care nu au experimentat fotografierea in afara, cu ajutorul blendei si le va face placere sa incerce ceva nou!


    0 comentarii:

     

    Cunoasteti-ne

    De ce sa alegeti Adelak Photography pentru a captura memoriile dumneavoastra? iata de ce:
    - ne implicam profund in fiecare si oricare dintre sesiunile ce le avem.
    - o sesiune de foto cu noi nu este doar o sedinta veche facuta... este o noua experienta
    - fiecare sesiune este speciala in parte si reflecta personalitatea clientilor nostri.
    - ne simtim mult mai bine stiind ca vreo 20 de ani de acum incolo va ve-ti uita din nou la aceste fotografii (amintiri), zambind.
    - Ne place ceea ce facem
    - Suntem trup si suflet pentru ceea ce facem
    - Iubim ceea ce facem
    - Iubim ceea ce facem
    - Iubim ceea ce facem
    Cv -ul meu in arta foto il mai gasiti si la adresa :
    www.adelak.ro
    Vizitati-ne si la adresa de Facebook

    Experienta noastra

    Suntem specializati in special in imortalizarea Nuntilor deosebite , si lucram cu clienti noi sau fideli de mai bine de 7 ani.
    Fie că sunteţi la stadiul de alegere a culorilor pentru nunta voastra sau la faza de a alege o anume temă... Adelak Photography & Videography poate fi ghidul dumneavoastră in alegerea stilului de nunta.
    Doriti o nunta nostalgica, care sa va ramana ca amintire vesnica de neuitat ? Suntem ''Pentru'' stilul de nunta vintage/ modern/ classic , si dorim sa va oferim idei de nunta de la foste mirese / cupluri cu imaginatie pentru niste fotografii de epoca / look atemporal sau stilul dorit de dumneavoastra . . .

    Despre

    Lucram cu stil, eleganta, rafinament artistic, romantic si contemporan, vasta imaginatie in suprinderea momentelor cheie ....
    Oferim fotografii deosebite la evenimente precum :
    Nunti, Botezuri, sedinte foto in studio, sedinte foto outdoor , poze pentru clasele terminale (generala/liceu) de clasa a VIII-a sau a XII-a, Book fotomodele / Bebelasi / Familie